Eating healthy it not easy. Especially if you don't have much time, you have a busy schedule and busy life. I personally don't like too much the "food prep for the week", as many fitness gurus are suggesting. It can be a useful solution of course, but already from day 3 the food tastes like "old". My solution is to prepare easy but tasty dishes with many vegetables or grains that you can quick cook in the pan, in the steamer or eat raw. Today for example I prepared a warm tofu salad with green vegetables and a home made fruit juice. The green veggies have many health benefits, as for example being rich with antioxidants, vitamins, fiber and chlorophyll.
Ingredients for the salad
- 200g tofu
- 1 zucchini
- 2 handfuls baby kale
- 2 handfuls baby spinach
- romaine lettuce
- 1 handful chopped parsley
I cooked the tofu and the zucchini on a pan since I like them crispy, then I mixed all the ingredients in salad bowl and as a dressing I added mixed herbs from Provence, one spoon of cider vinegar and a bit of pepper.
For the juice I used my juicer ad I added one pineapple, good for digestion, with anti-inflammatory benefits; 4 apples, which help to reduce the risk of developing many diseases; 4 oranges, which promote a clear healthy skin; 5 mandarins, good for weight loss.
Mangiare sano non e' sempre facile, specialmente se non si ha troppo tempo e una vita frenetica. Non mi piace molto l'idea di pre-preparare tutti i miei pasti della settimana come molti guru del fitness suggeriscono perche' gia' dal terzo giorno il cibo sa di "vecchio". La mia soluzione e' quella di cucinare gustosi piatti con verdure e cereali che si cuociono velocemente in padella o nello steamer o che si possono mangiare crudi. Oggi per esempio ho preparato un'insalata di tofu tiepida con verdure verdi e un succo di frutta fatto in casa. Le verdure versi hanno innumerevoli benefici, come essere ricche di antiossidanti, vitamine, fibre e clorofilla.
Infredienti per l'insalata
- 200g tofu
- 1 zucchina
- Cavolo riccio (foglie)
- Spinaci (foglie)
- Lattuga romana
- Prezzemolo tritato
Ho fatto saltare in padella tofu e zucchine perche' mi piacciono croccanti e poi ho mischiato tutti gli ingredienti in un'insalatiera e come condimento ho aggiunto un po' di pepe, un cucchiaio di aceto di mele e erbe della Provenza.
Per il succo ho usato la mia centrifuga e ho aggiunto un ananas, che aiuta la digestione e ha ottime proprieta' anti infiammatorie; 4 mele, che aiutano a ridurre il rischio di contrarre un largo numero di malattie; 4 arance, molto buone per la pelle; 5 mandarini, che aiutano la perdita di peso.
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